tiistai 31. joulukuuta 2013

Vuoden 2013 viimeiset setit

Alla olevalla kuvalla on hyvä aloittaa vuoden viimeinen postaus - kaikki laadukkaan talvipäivän ainekset kasassa: lunta, peltoset alla, hiukan aurinkoa sekä ripaus maan kattavaa sähköjakeluverkostoa. Mutta ennen kuin lähdetään vaihtamaan juhlavuosi 2014 alle, otetaan vielä viimeiset fiilikset treenien maailmasta.

 

Vuoden 2013 melkein viimeiset päivät jouluntienoilla meni lomaillessa kotikaupungissa Oulussa eli Pohjolan Pariisissa. Ennakkoon asetin reissulle kovat odotukset, eli tarkoituksena oli vetää hyvät hiihtokilsat alle kun tuota lunta ei tänne etelään ole vielä siunaantunut. Johtoajatuksena oli myös välttää Oulun reissuilla yleensä esiintyvät sudenkuopat, eikä ajautua liiallisiin illanviettoihin, jotta aikaa ja kuntoa jäisi laadullisiin urheiluharjoitteisiin.

Oulussa oltiin reipas viikko ja sinäänsä aikaa ja hiihtokuntoa ois riittänyt, mutta kelit oli sielläkin kyllä aikasta hanurista. Lunta ja pakkasta Oulussa oli joulukuussa ollut, mutta meidän saapuessa paikalle satoi vettä ja asteet vaihteli viikon aikana about miinus kahdesta plus viiteen, pääosin oltiin nollan lämpimällä puolella. Että hiihdä siinä sitten. Luistelulatuja ne oli vanhoihin lapsuuden maisemiin (alla kuvia metsistä jossa pakolliset ala-asteen hiihtokisat on käyty vetämässä) saanut vedettyä, mutta pertsalatuja oli vaihtelevasti, aika paljon niitä sai itse raivata tai sitten vetää tasatyöntöä jossain ladunkaltaisessa jäätikössä.

Mutta niin, hiihtokilsoja siis kuitenkin sain ja yhteensä kolme lenkkiä tuli tehtyä. Enempäänkin ois loppuviikosta kerennyt mutta vesisade vesitti suunnitelmat. Lenkeistä yksi oli semmonen 9km aivan järjettömän paskassa säässä ja isossa vitutuksessa, kaks ihan kohtalaista about 18km lenkkiä ok olosuhteissa. Oli kyllä hienoa päästä hiihtämään ulos, on se fiilis vaan aivan eri kuin putkessa, harmi että sää ei sallinut enempää.

Kunnosta tässä vaiheessa sen verran, että ihan hyvä ja energinen olo oli noiden pisimpien lenkkien jälkeen, eli hyvin olisi voinut jatkaa ja nuo meni oikeestaan ilman taukoja. Eli paljon on tultu kunnossa ja tekniikassa eteenpäin viime keväästä, mutta selkeesti paljon vielä tehtävää! Nyt kun vaan sais plänit ja kelit kohdallaan, että miten hommaa sais vietyä tehokkaasti eteenpäin.  Two months to go.Matkasuunitelma Keski-Ruotsiin on myös edistynyt hiukan, mutta siitä enemmän kun hommat tarkentuu. Nyt uudenvuoden juhlinnan viettoon, sukset jätän kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti