maanantai 6. tammikuuta 2014

Valitusvirsi sun muuta

Saako vähän marista ja valittaa? Vaikkei saiskaan niin valitanpa silti. Blogin täyttäessä kohta vuoden ja tämän rupeaman lähestyessä loppusuoraa saanen sanoa, että jos joku ois mulle vuosi sitten sanonut, että suurimman osan tänä "talvena" tehtävistä hiihtotreeneistä tulen tekemään jossain hikisessä ja paskassa Vantaalaisessa teollisuushallissa ruohon suurinpiirtein vihertäessa ulkona, niin oisin voinut miettiä kahteen kertaan, että kannattaako just nyt, kun on leudoin talvi 30 vuoteen, aloittaa hiihtoharrastus, ja vielä tällaisen urakan kanssa. Ei ois välttämättä kannattanut, mutta onneksi aloitin joten se siitä, tämä saatu ulos systeemistä ja nyt loppuu marina. Piste.

Tammikuu on saanut ihan ok startin, putkeen on nyt menty neljä päivää harjoituksia (3 lenkkiä ja 1 hiihto). Kävin tuossa lauantaina hiihtämässä tähän asti kestollisesti pisimmän lenkin tuolla hiihtohallissa: yhteensä 2h 40min jonka aikana tultiin varmaan reipas 20km eteenpäin, mutta tuolla hallissa se on vähän eri juttu tuon matkan kanssa, siellä pitää keskittyä pääosin hiihtämään aikaa. Hallissa ei saa yhtään metriä ilmaiseksi, suksi ei luista eikä liiemmin pidä. Lisäksi lauantaina tuntui, että ois hiihtänyt Stockmannilla tammikuun alejen aikaan kun paikalla oli venäläisiä sun muita ruuhkaksi asti. Älkää siis käsittäkö väärin - on äärimmäisen hienoa, että venäläiset tuovat rupliaan kalastajakyläämme, mutta ei tarvitse tukkia mun latuja. Nii ja olihan halliin viritetty myös Winterwonderlandin kylkeen koiravaljakkoajeluja (jotka söi alakerrasta puolet ladusta), joten hieno urheilukokemus oli taattu. Tänään piti myös mennä tonne halliin mutta onneks tuli keksittyä muuta tekemistä niin ei kerennyt kuin aamulenkille. Tuo varmaan kuvastaa hyvin asennetta tuota hallia kohtaan, mutta pakko siellä on silti käydä.

Valmistelut nytkähti myös viime viikolla eteenpäin kun matkat sun muut saatiin varattua. Mun kaks työystävää lähtee myös mukaan ja heidän kanssaan starttaamme reissuun la-aamuna 1.3. lentäen ensin stokholmaan ja siitä sitten vuokrapassatilla kohti Moraa jossa mitä luultavimmin minä yövyn ystäväni Pyryn tädin luona ja nämä kaks kaverusta jossain muualla. Paluulento lähtee sitten ma 3.1. joten ma-illaksi kotiin. Toivottavasti hyvin mielin ja yhtenä palasena.

Superkiireinen tammikuu tulossa, palataan asiaan loppupuoliskolla. Väittivät keltaisessa lehdistössä myös, että etelään olis tulossa pakkasta ja lunta. Pysyn skeptisenä, kunnes ensimmäiset ulkokilsat kehä kolmosen sisäpuolelle on hiihdetty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti